Menu

Przekąski

Tatar z polędwicy wołowej po polsku 69
Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną 64­
Sałata z pieczonym kozim serem 59
Skwierczące krewetki tygrysie na ostro z czosnkiem i chilli 89­
Śledź w oliwie lnianej z cebulą, jabłkiem i kwaśną śmietaną 49
Pasztet z jelenia w wianku domowych marynat 47
Kosz pieczywa, domowy smalec naszego wyrobu lub masło 19

Zupy

Aromatyczna zupa borowikowa z łazankami 42­
Żurek na domowym zakwasie z wiejską białą kiełbasą 39­
Krem z dyni z prażonymi pestkami i kiełkami zielonego groszku 39

Domowe pierogi

Pierogi z gęsiną na maśle z płatkami czosnku i parmezanem 59­
Podwędzane pierogi z cielęciną i chrupiącym boczkiem­­ 56
Pierogi z wiejskim twarogiem, ziemniakami, karmelizowaną cebulką i kwaśną smietaną 52

Dania Główne

Pieczony filet sandacza z kremowym sosem z borowików 98
Pieczony filet halibuta z wiśniowymi pomidorkami i cukinią 127
Łosoś "MOWI Supreme" zapiekany w ziołach z chrupiącym panko i warzywami  106
Stek z polędwicy wołowej z truflowym sosem porto i maślanymi warzywami 176
Delikatna jagnięcina z kremem z topinamburu, czarną soczewicą "beluga", wędzoną papryką i rozmarynem 116
Kaczka confit z karmelizowanym jabłuszkiem, modrą kapustą i sosem z żurawiny 109
Pierś perliczki z kasztanami, sosem z czarnego bzu i zielonymi pistacjami­ 98
Policzki wieprzowe w sosie własnym ze smażonymi buraczkami i śląskimi kluseczkami 89­

Desery

Szarlotka z polskich jabłek na ciepło z lodami waniliowymi 39
Karmelizowany sernik z białą czekoladą i solonym karmelem 39
Fondant czekoladowy z pieca z sosem z mango i maracui 46

Ceny zawierają podatek VAT.

Do końcowego rachunku doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.


­

­