Menu
Przekąski
Zielone szparagi z sosem holenderskim | 49 |
Tatar z polędwicy wołowej po polsku | 69 |
Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną | 64 |
Sałata z pieczonym kozim serem | 59 |
Skwierczące krewetki tygrysie na ostro z czosnkiem i chilli | 89 |
Śledź w oliwie lnianej z cebulą, jabłkiem i kwaśną śmietaną | 49 |
Kosz pieczywa, domowy smalec naszego wyrobu lub masło | 19 |
Zupy
Aromatyczna zupa borowikowa z łazankami | 42 |
Żurek na domowym zakwasie z wiejską białą kiełbasą | 38 |
Krem ze szparagów z chrupiącym topinamburem | 36 |
Domowe pierogi
Pierogi z gęsiną na maśle z płatkami czosnku i parmezanem | 59 |
Podwędzane pierogi z cielęciną i chrupiącym boczkiem | 56 |
Pierogi z wiejskim twarogiem, ziemniakami, karmelizowaną cebulką i kwaśną smietaną | 52 |
Dania Główne
Filet okonia morskiego ze szparagami i pomidorkami w maśle szałwiowym | 98 |
Pieczony filet sandacza z kremowym sosem z borowików | 96 |
Łosoś "MOWI Supreme" zapiekany w ziołach z chrupiącym panko i warzywami | 94 |
Stek z polędwicy wołowej z sosem porto i maślanymi warzywami | 159 |
Delikatna jagnięcina z kremem z topinamburu, czarną soczewicą "beluga", wędzoną papryką i rozmarynem | 116 |
Kaczka confit z karmelizowanym jabłuszkiem, modrą kapustą i sosem z żurawiny | 109 |
Pierś perliczki z kasztanami, sosem z czarnego bzu i zielonymi pistacjami | 98 |
Desery
Szarlotka z polskich jabłek na ciepło z lodami waniliowymi | 39 |
Karmelizowany sernik z białą czekoladą i solonym karmelem | 39 |
Fondant czekoladowy z pieca z sosem z mango i maracui | 46 |
Ceny zawierają podatek VAT.
Do końcowego rachunku doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.