Menu

Przekąski

Tatar z polędwicy wołowej po polsku 69
Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną 62­
Carpaccio z polędwicy wołowej z płatkami trufli, rukolą i parmezanem 76
Polędwica wołowa z borowikami na maśle skwiercząca 86
Skwierczące krewetki na ostro z czosnkiem i chilli 79­
Pasztet z gęsiny w wianku domowych marynat 49
Śledź w oliwie lnianej z cebulą, jabłkiem i kwaśną śmietaną 47

Zupy

Aromatyczna zupa borowikowa z łazankami 39­
Żurek na domowym zakwasie z wiejską białą kiełbasą 36­
Krem z dyni z prażonymi pestkami i kiełkami zielonego groszku 36

Domowe pierogi

Pierogi z gęsiną na maśle z płatkami czosnku i parmezanem 59­
Podwędzane pierogi z cielęciną i chrupiącym boczkiem­­ 54
Pierogi z twarogiem, ziemniakami, karmelizowaną cebulką i kwaśną śmietaną 49­

Dania Główne

Sola Dover ze świeżego połowu 220
Filet sandacza z kapeluszami borowików w emulsji maślanej 99
Łosoś "MOWI Supreme" zapiekany w ziołach z chrupiącym panko i warzywami  98
Stek z polędwicy wołowej z truflowym sosem porto i maślanymi warzywami 169­
Gęś duszona we własnym smalcu z modrą kapustą i emulsją z pomarańczy i różowego pieprzu 116
Kaczka confit z karmelizowanym jabłuszkiem, modrą kapustą i sosem z żurawiny 99
Delikatna jagnięcina z kremem z topinamburu, czarną soczewicą "beluga", wędzoną papryką i rozmarynem 96
Pierś perliczki z kasztanami, sosem z czarnego bzu i zielonymi pistacjami­ 89­

Desery

Szarlotka z polskich jabłek na ciepło z lodami waniliowymi 38
Karmelizowany sernik z białą czekoladą i solonym karmelem 39
Fondant czekoladowy z pieca z sosem z mango i maracui 44

Ceny zawierają podatek VAT.

Do końcowego rachunku doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.


­

­