Menu

­


Przekąski

Tatar z polędwicy wołowej po polsku 64
Chrupiące placki ziemniaczane z wędzonym łososiem 59­
Skwierczące krewetki na ostro z czosnkiem i chilli 89
Carpaccio z polędwicy wołowej z truflami 79
Sałata ze szpinaku z pieczonym kozim serem 59­
Pasztet z jelenia w wianku domowych marynat 49
Śledź w oliwie lnianej z cebulą, jabłkiem i kwaśną śmietaną 49

 

Zupy

Aromatyczna zupa borowikowa z łazankami 39­
Żurek na domowym zakwasie z wiejską białą kiełbasą 36­
Domowy rosół z makaronem 29

Domowe pierogi

Pierogi z gęsiną na maśle z płatkami czosnku i parmezanem 59­
Podwędzane pierogi z cielęciną i chrupiącym boczkiem­­ 49
Pierogi z twarogiem, ziemniakami, karmelizowaną cebulką i kwaśną śmietaną 47­

Dania Główne

Filet sandacza z kremowym sosem z borowików 110
Filet łososia "MOWI Supreme" zapiekany w ziołach z chrupiącym panko i warzywami  96
Stek z sezonowanej polędwicy wołowej ze szpinakiem, borowikami i płatkami trufli 180­
Stek z sezonowanego rostbefu wołowego z chrupiącymi frytkami i maślanymi warzywami 128
Kaczka confit z karmelizowanym jabłuszkiem, modrą kapustą i sosem z żurawiny 110
Pierś perliczki z kasztanami, sosem z czarnego bzu i zielonymi pistacjami­ 98
Policzki wieprzowe ze śląskimi kluseczkami i smażonymi buraczkami 82­
Wstążki domowego makaronu pappardelle z truflami 89

Desery

Szarlotka z polskich jabłek na ciepło z sosem waniliowym i lodami śmietankowymi 36
Karmelizowany sernik z białą czekoladą i solonym karmelem 36
Fondant czekoladowy z pieca z sosem z mango i maracui 39

Ceny zawierają podatek VAT.

Do końcowego rachunku doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.


­

­